srijeda, 4. siječnja 2012.

Šminka za tinejđerice: Gdje početi?

Ako ste tinejđerica ili ste se tek počeli šminkati, za cijelo se pitati gdje početi i što prvo kupiti. Ja sam napravila listu svojih najdražih prozivoda koji su super ako imate ograničen budžet.



Loreal Voluminous Mascara

 

 Maskara je obično prozivod s kojim bi trebali početi. Lako se nanosi, a može napraviti veliku razliku u vašem izgledu. Ova Lorealova maskara je fantastična, jer daje gustoću i trepavice izgledaju nevjerojatno! Cijena joj je oko 70 kn, ali u DM-u često imate akcije gdje je po 39! 

Savjet: Prije nego što nanosite obrišite četkicu o rupu maskare kako bi ste sprječile zgrušavanje. Maskarom lako možemo nadograđivati dok nam se ne svidi pa si dajte oduška!

Maybelline Expert Wear  Eye Pencil

Razmažite olovku uz lashline! To je brz i jednostavan način kako bi vaše trepavice izgledale deblje, a i dodajete malo boje na vaše oči.Ovo je super liner koji lagano klizi po kapku i lako se razmazuje! Cijena mu je 18 kn!

Savjet: Počnite s nošenjem smeđe olovke, ta boja stoji na svima, a i najprirodnija je. Kada ste spremni malo pojačati svoj look počnite koristiti crnu,ljubičastu.. Jako dobra investicija je također i bijela olovka koja će vam otvoriti pogled!

 

Essence XXL Shine Lipgloss


Sada kada smo sredili oči vrijeme je da uredimo i usne! Sjajilo je najlakše za nanjeti, pogotovo za početnike. Daje lijep sjaj i pomalo sexy efekt. Izabrala sam Essencova zbog cijena, ali i kvalitete. Nisu ljepljiva, boje su lijepe i daju lijep sjaj! Preporučila bi ga u jednoj od nude varijanti ili u nijansi Bubble Babe!

Savjet: Svoje najdraže sjajilo uvijek imajte sa sobom u torbici ili u školskoj torbi, sjajila se nakon nekog vremena znaju maknuti s usana pa ih je potrebno osvježiti!



Maybelline Dream Mousse Blush

 

Primjena rumenilo je najstrašnija korak za početnike. Boje se da će nanjeti previše ili premalo i smatraju da za to nema potrebe, ali rumenilo može potpuno promjeniti kako izgledate! Sviđa mi se rumenilo Maybelline Mousse zato što izgleda prirodno i lako se primjenjuje bez pretjerivanja.

Savjet: Pomoću prstenjaka pokupiti malo pjene, nasmiješiti se i nanjeti  na jabučice vašeg obraza za lijep ružičast sjaj!


Balea Tonirana Krema


Svi mi imamo neke nepravilnosti koje bi htjeli sakriti, zato preporučam toniranu kremu, ne mora biti baš od Balee, ali one su lagane i nezačepljuju pore.

Savjet: Ne treba nužno cijelo lice biti pokriveno teškom podlogom, pogotovo ako se tek počinje nositi šminka. Ako tonirana krema nije dovoljna koristite malo korektora gdje mislite da je potrebno!


Nadam se da vam je ovaj post bio od pomoći i ako imate kakvih pitanja pitajte!





3 komentara:

  1. Jel može recenzija tonirane kreme od Balee?

    Unaprijed zahvaljujeem <3

    Cure, super ste! :*

    OdgovoriIzbriši
  2. maskara je definitivno meni najdraža na svijetu <3

    ove tonirane kreme baš nevolim, rađe na neka mjesta stavim malo korektora, da već cijelo lice ne prekrivam puderom, al te kreme mi nekako suho djeluju i i nikad se baš dobro ne razmažu :)

    odličan članak...


    <3

    OdgovoriIzbriši