ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Prirodna zamjena za sve kreme svijeta. :)

Kao što sam rekla u prethodnim postovima, imam problema s kožom. Malo je pravih sretnica koje ne trebaju koristiti puder jer imaju čist i ujednačen ten.Probavala sam razne kreme,pilinge,maske,čišćenje lica,itd. itd. Ništa nije pomagalo,dok nisam  odlučila probati s necime cega imam uvijek doma, a to je : limun,kamilica i med.

Operem ruke,dezinficiram (možete koristiti i medicinske rukavice, jednokratno)

prvo blago denzificiram kožu limunom,ne previše da ne nagrize i rane  i kožu. Nakon limuna operem kožu u čistoj vodi.Ako nekada se slučajno dogodi da nemam skuhane kamilice ili jednostavno ne stignem, operem lice u  Eucerin sapunu.imate ga u svajok ljekarni dođe oko 29 kn,blago isušuje rane ali ne i kožu.rane zacijeljuju brže!
-Još jedan koristan savjet, nikada ne dirajte nečistim prstima lice,ili ako niste ruke dezinficirali odmah prije toga! Nečistim rukama se unose bakterije na lice,nastaju rane,prištići ali može doći i do gore infekcije na licu!
- u čajnu žlicu domaćeg meda dodam 4 žlice kamilice i tri kapi limunovog soka (razrjeđeno vodom),nanesem na lice,blago masiram kožu pri tome. Operem nakon jedne minute u mlakoj vodi. Pazite na odječu koju nosite na sebi! :)


Nakon toga krećem s kamilicom!
Znam da svi znate kako se kuha kamilica, al ipak cu vam ispricati. Pola litre vode,stavite da zakipi. Dodate 6 filtera čaja od kamilice,ili 6 većih žlica,kako god. Kada počne kipiti voda,dodajte kamilicu,i kuham ju točno 4 minute,
Stavim na prozor da se rashladi,pošto je vani hladno,i dok je mlaka,tj,nije topla,al ima dovoljno toplne u sebi da ne bude hladna, uzmem blazinice,namočim i držim na koži 15 minuta. Važno je da te blazinice ne koristite ponovno,i ne cijedite kamilicu iz njih u preostalu kamilicu,radi sprječavanja širenja bakterija.
Nakon što mi je koža postala meka, uzmem jednu po jednu blazinicu i lagano prolazim po koži dok mi ne ostane 2.5 dl, s preostalim se umijem,i ostavim da se samo osuši,nipošto brisati ručnikom!

Ovim ''tretmanom'' sprečavam nastanak ranica pa čak i hiperpigmentacije!
Ne trebam stavljat nikakve kreme,ni ništa! :)

Nema komentara:

Objavi komentar